mediation

Mediation is volgens de omschrijving van het Mediators federatie Nederland het gezamenlijk oplossen van een geschil, met de hulp van een neutrale, vakbekwame conflictbemiddelaar: de mediator. Vrijwel elk geschil heeft een oplossing die aanvaardbaar is voor de betrokken deelnemers. Maar vaak zien de deelnemers de oplossing niet, doordat zij in het conflict verwikkeld zijn. Hulp van een mediator kan daarin verandering brengen. Mediation helpt de onderlinge communicatie te verbeteren en de verstandhouding te normaliseren.

kosten

De kosten voor mediation worden in de regel door deelnemers beiden voor de helft betaald. De Raad voor de Rechtsbijstand biedt afhankelijk van ieders verzamelinkomen en vermogen mogelijkheden om het grootste deel van de kosten voor mediation vergoed te krijgen.  Ad geeft informatie hierover en maakt indien mogelijk de aanvraag voor deze regeling in orde.

inzet, vrijwilligheid en vertrouwelijkheid

De drie bovengenoemde uitgangspunten bij mediation liggen vast in het MfN Mediationreglement van de onafhankelijke Mediators federatie Nederland MfN.
Inzet: De deelnemer en de mediator zetten zich in om tot een aanvaardbare oplossing te komen.
Vrijwilligheid: Alle afspraken worden in vrijwilligheid gemaakt.
Geheimhouding: Alles wat in mediation besproken wordt is aan geheimhouding onderhevig.

gecertificeerd

Ad van den Ende is MfN gecertificeerd familiemediator en is ingeschreven bij de Raad voor de Rechtsbijstand. De rechtbank en het Juridisch Loket verwijzen regelmatig naar ad metam.