PE-trainingen voor mediators

Mediation heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt de laatste jaren en ook mediators blijven zich ontwikkelen.

De vaardigheden die Ad binnen zijn praktijk van ad metam heeft eigen gemaakt, draagt hij graag uit in de trainingen en workshops die hij ontwikkeld heeft.

De door de MfN geaccrediteerde opleiding tot familiemediator wordt door het Familie Mediation Centrum gegeven. De MfN heeft voor deze specialisatieopleiding 27 PE punten toegekend in categorie 1A en 21 PE punten in categorie 2.

Tevens zijn er een drietal workshops waar het MfN PE punten aan heeft toegekend in categorie 1A:

“Systemisch werk / opstellingen binnen mediation” is een training voor mediators die deze inzichtgevende werkwijze in hun praktijk toe willen passen. Deze training van een dag wordt deze zomer op meerdere toplocaties over het land verspreid gegeven door Ad van den Ende en Daniël Dirk Kooimans. Het MfN heeft 6 punten in cat 1A toegekend aan deze training.

“Woorden die werken / de kracht van taal” is een workshop die mediators bewust maakt van de invloed van hun taalgebruik en hen traint in positief en proactief formuleren. Voor deze workshop van 3 uur waar aan het MfN 3 punten in cat 1A heeft toegekend kan Ad op locatie uitgenodigd worden door intervisiegroepen.

“Mediation ter zitting” is een workshop die mediators voorbereidt op de een specifieke samenwerking met de rechtbank. Voor deze workshop van 3 uur waar aan het MfN 3 punten in cat 1A heeft toegekend kan Ad op locatie uitgenodigd worden door een rechtbank die net als Almelo mediators in wil zetten tijdens een schorsing voorlopige voorzieningen.